Boekenweek Dag 1: Swing Dance – Scott Cupit

Deze week is het boekenweek. Omdat er heel veel swingboeken zijn en je misschien door de bomen het bos niet meer ziet. Vertellen we deze week iedere dag over één boek wat wij leuk, interessant of inspirerend hebben gevonden. Er zijn natuurlijk nog veel meer boeken, heb je nog leuke andere boeken die we deze week niet benoemen, laat het ons weten!

Het eerste boek van de week:

Swing Dance is een boek geschreven door Scott Cupit, een bekende dansleraar en oprichter van Swing Patrol, een swingdansschool in Londen. Dit boek is zelfs geschikt voor de niet-lezers onder ons! Met vele afbeeldingen, uitgebreide gevisualiseerde danspasjes en humor is dit één van de leukste en gemakkelijkste boeken over swingdans.

Het boek biedt een gedetailleerde geschiedenis van swingdansen, inclusief de oorsprong en evolutie van verschillende dansstijlen, zoals Lindy Hop en Charleston.

Cupit deelt ook zijn eigen ervaringen als swingdanser en daagt je uit om zelf aan de slag te gaan en je te laten inspireren door zijn boek.