Boekenweek Dag 2: Frankie Manning, ambassador of Lindy Hop

Deze week is het boekenweek. Omdat er heel veel swingboeken zijn en je misschien door de bomen het bos niet meer ziet. Vertellen we deze week iedere dag over één boek wat wij leuk, interessant of inspirerend hebben gevonden. Er zijn natuurlijk nog veel meer boeken, heb je nog leuke andere boeken die we deze week niet benoemen, laat het ons weten!

Frankie Manning was een danser en choreograaf die bekend staat als de “Ambassador of Lindy Hop”, de dansstijl die populair werd in de jaren 1930 en 1940 in de Verenigde Staten. Manning begon op jonge leeftijd te dansen en ontwikkelde al snel zijn eigen stijl, die bekend stond om zijn acrobatische sprongen en levendige improvisatie.

In de jaren 1930 maakte Manning deel uit van de beroemde dansgroep Whitey’s Lindy Hoppers, die optrad in clubs en theaters in New York City en een grote invloed had op de ontwikkeling van de Lindy Hop. Na een pauze in zijn danscarrière tijdens de Tweede Wereldoorlog, keerde Manning terug naar de danswereld in de jaren 1980 en begon hij de Lindy Hop nieuw leven in te blazen.

Hij werd een belangrijke leraar en ambassadeur van de dansstijl en gaf workshops en optredens over de hele wereld. Manning ontving vele onderscheidingen voor zijn bijdrage aan de Lindy Hop, waaronder de National Heritage Fellowship van de National Endowment for the Arts. Hij overleed in 2009 op 94-jarige leeftijd, maar zijn nalatenschap leeft voort in de vele dansers die hij heeft geïnspireerd en opgeleid.

In dit boek is Frankie zelf aan het woord, het boek inspireert en intrigeert. Een must-read voor elke Lindy Hopper en swingdansfanaat.