Boekenweek dag 3: Swingin’ at the Savoy

Deze week is het boekenweek. Omdat er heel veel swingboeken zijn en je misschien door de bomen het bos niet meer ziet. Vertellen we deze week iedere dag over één boek wat wij leuk, interessant of inspirerend hebben gevonden. Er zijn natuurlijk nog veel meer boeken, heb je nog leuke andere boeken die we deze week niet benoemen, laat het ons weten!

Swingin’ at the Savoy is een boek geschreven door de ‘Queen of Swing’ Norma Miller en Evette Jensen dat de opkomst van de swingdans beschrijft in de jaren 30 en 40 van de 20e eeuw. Het boek volgt het verhaal van Norma Miller, een beroemde swingdanser en choreograaf, en haar ervaringen tijdens de hoogtijdagen van de swingmuziek in Harlem. Het boek beschrijft ook de impact van de segregatie op de dansgemeenschap en de manier waarop swingdansers erin slaagden om zich te verenigen en te strijden tegen raciale ongelijkheid. Swingin’ at the Savoy biedt een levendig en informatief beeld van de rol die swingdans speelde in de Amerikaanse cultuur en hoe het hielp bij het creëren van sociale verandering.

Zeker een aanrader voor iedere swingdanser om te lezen en je te laten inspireren.