Boekenweek dag 4: The history of Jazz – Gioia

Deze week is het boekenweek. Omdat er heel veel swingboeken zijn en je misschien door de bomen het bos niet meer ziet. Vertellen we deze week iedere dag over één boek wat wij leuk, interessant of inspirerend hebben gevonden. Er zijn natuurlijk nog veel meer boeken, heb je nog leuke andere boeken die we deze week niet benoemen, laat het ons weten!

Gioia’s “The History of Jazz” geeft een uitgebreid overzicht van de evolutie van jazz vanaf zijn vroege wortels in Afro-Amerikaanse muziek tot zijn huidige vormen. Het boek volgt de ontwikkeling van jazz via de belangrijkste spelers, stijlen en bewegingen, en benadrukt de sociale en culturele contexten die de groei vormden. Gioia verkent de diverse jazzstijlen, waaronder New Orleans-jazz, swing, bebop, cooljazz en fusion. Hij bespreekt ook de bijdragen van legendarische jazzfiguren als Louis Armstrong, Duke Ellington, Charlie Parker, Miles Davis en John Coltrane. Al met al biedt “The History of Jazz” een boeiend en informatief verslag van de rijke en complexe geschiedenis van de jazzmuziek.

Wil je dus meer weten over de muziek achter de dans? Lees je rijk met dit boek.