Boekenweek dag 5: Burlesque and the Art of Teese

Deze week is het boekenweek. Omdat er heel veel swingboeken zijn en je misschien door de bomen het bos niet meer ziet. Vertellen we deze week iedere dag over één boek wat wij leuk, interessant of inspirerend hebben gevonden. Er zijn natuurlijk nog veel meer boeken, heb je nog leuke andere boeken die we deze week niet benoemen, laat het ons weten!

“Burlesque and the Art of Teese” is een boek geschreven door Dita Von Teese, een bekende burlesque artiest.

Wij zijn wel fan van een goede burlesque show en bieden zelf workshops hierin aan. Deze kan dus niet ontbreken in onze boekenlijst.

Het boek is een gids voor de kunst van burlesque, inclusief geschiedenis, technieken en tips voor aspirant-artiesten. Het bevat informatie over kostuumontwerp, make-up en choreografie, evenals persoonlijke anekdotes en foto’s van Dita’s eigen uitvoeringen. Het boek gaat ook in op de culturele betekenis van burlesque en hoe het zich in de loop van de tijd heeft ontwikkeld. Al met al is “Burlesque and the Art of Teese” een uitgebreide introductie in de wereld van burlesque door een van de beroemdste en meest invloedrijke artiesten.