Boekenweek dag 7: Jazz Dance – Marshall & Jean Stearns

Deze week is het boekenweek. Omdat er heel veel swingboeken zijn en je misschien door de bomen het bos niet meer ziet. Vertellen we deze week iedere dag over één boek wat wij leuk, interessant of inspirerend hebben gevonden. Er zijn natuurlijk nog veel meer boeken, heb je nog leuke andere boeken die we deze week niet benoemen, laat het ons weten!

“Jazz Dance” van Marshall en Jean Stearns is een boek dat de geschiedenis en technieken van jazzdans behandelt. Het boek begint met een overzicht van de geschiedenis van jazzmuziek en hoe het zich ontwikkelde tot jazzdans. Vervolgens bespreken de auteurs de belangrijkste elementen van jazzdans, zoals isolaties, sprongen, draaien en pirouettes.

Het boek bevat ook instructies voor verschillende jazzdansroutines en choreografieën, evenals informatie over kostuums en podiumproductie. Bovendien behandelen de auteurs de rol van jazzdans in de entertainmentindustrie, van Broadway-musicals tot televisieshows.

“Jazz Dance” is een uitgebreide gids voor iedereen die geïnteresseerd is in jazzdans, van beginners tot professionals. Het biedt een diepgaand inzicht in de geschiedenis en technieken van deze dynamische en expressieve kunstvorm.

Dit boek gaat dus niet alleen over swing, maar neemt het hele onderwerp Jazz dance mee.