Je eerste dansavond…Wat nu?!

Wij geven je tips, lees snel verder!

Een eerste dansavond kan spannend zijn omdat het een nieuwe ervaring is. Het kan voelen alsof er bepaalde verwachtingen zijn over hoe je zou moeten dansen en hoe goed je zou moeten zijn. Vaak ben je aan het begin nog onzeker over je eigen dansvaardigheden en maak je je zorgen over wat anderen over jou of jouw dansen denken.

Met trots kunnen we zeggen dat de Lindy Hop community een open-minded, inclusieve en warme sfeer heeft. Iedereen die Lindy Hop danst is op zoek naar 1 ding. Iets doen waar je vrolijk van wordt.

Lindy Hop ís een dans waar je vrolijk van wordt. Of je nu net je eerste stapjes hebt geleerd of dat jouw SwingOuts prijzen winnen is niet belangrijk. Je creeërt samen een dans, net zoals de sfeer!

Om je zekerder te voelen op je eerste dansavond, hebben we wat tips voor je.

  • Nodig vrienden, lesgenoten en leuke familieleden mee uit om naar de social te gaan. Met de proefles vantevoren kunnen ook zij mee de dansvloer op.
  • Doe zelf ook mee met de proefles voorafgaand aan de social, zo heb je weer wat nieuwe dingen geleerd of juist geoefend met iets wat je al kon, waardoor je weer zekerder van jezelf bent.
  • Laat het gevoel van onzekerheid gaan, dat is makkelijker gezegd dat gedaan, maar onzekerheid is écht niet nodig. Kun je lachen en bouncen? Ja? Nou, dan ben je er toch al?!
    Het is belangrijk om te onthouden dat iedereen daar is om te dansen en plezier te hebben, dus maak je geen zorgen over wat anderen van je denken.
  • Stel je open voor nieuwe mensen, nieuwe ervaringen en nieuwe dansmoves. Zo kom je er het snelt achter hoe leuk en gezellig zo’n social eigenlijk is!
  • En de laatste, de belangrijkste, geniet! Geniet van de muziek, de dansjes, de sfeer, een lekker drankje en/of een goed gesprek!

Er is zoveel om te genieten, je zal zien, de avond vliegt voorbij!