Collegiate Shag

JazzOut geeft Collegiate Shag lessen in de vorm van tracks. Deze tracks bestaan uit 6 wekelijkse lessen. Het level is open, iedereen kan meedoen. Voor deze lessen is een partner noodzakelijk.

Algemeen

Rouleren

In alle levels wordt het gerouleerd in de lessen. Collegiate Shag is een sociale dans, dit is goed te zien op socials, iedereen danst met iedereen. In de les wordt dit sociale aspect nagebootst,, zodat iedereen gewend is om met anderen te dansen. Naast dat rouleren leuk is en goed voor sociale omgang, is het ook zeer belangrijk voor de dansontwikkeling.
Doordat iedereen zijn eigen stijl en inbreng heeft in de dans, is het dansen met verschillende partners een verrijking voor de eigen dans. Men raakt gewend aan verschillende leider- en volgereigenschappen, het leren van de dans gaat hierdoor het snelst. 

Partners

Het is niet noodzakelijk om met partner in te schrijven. In de inschrijvingen wordt er een leider/volger ratio aangehouden, wanneer het ratio het toelaat kan de inschrijving worden geaccepteerd. Door het rouleren wordt er snel met iedereen kennis gemaakt tijdens de les.

Lesblokken per level

Wanneer er al een andere dans(stijl) beoefend is, is het toch noodzakelijk om het beginnerslevel te volgen. Collegiate Shag heeft een ander gevoel, andere technieken en een andere basis dan alle andere dansen. Het kan zelfs lastiger zijn om de andere dans(stijl) los te koppelen van de Collegiate Shag stijl. 

Beginner: 6 lesuren, verdeeld over 2 zondagen
Beginner-Intermediate: 6 lesuren, verdeeld over 2 zondagen

Deelname aan beide levels is mogelijk. De verdeling is dan 12 lesuren, verdeeld over 3 zondagen. Programma
1e zondag: Beginner – 4 lesuren
2e zondag: Beginner – 2 lesuren + Beginner-Intermediate – 2 lesuren
3e zondag: Beginner-Intermediate 3rd Sunday – 4 lesuren

Prijzen

Er is de mogelijkheid om in 2 termijnen te betalen. Contacteer JazzOut hierover voor meer informatie. JazzOut neemt deel aan de ‘Meedoenregeling’ in Nijmegen. Contacteer JazzOut hierover voor meer informatie.

Beginner en/of beginner-intermediate:

6 lesuren: regulier: €52,50 / studenten: €45,-
12 lesuren: regulier: €105,- / studenten: €90,- 

Voor details kijk bij Prijzen lessen & workshops.

Start nieuw blok

Collegiate Shag wordt alleen in Nijmegen aangeboden en is gepland op zondagen in Januari.

Datum van de eerste les: 10 Januari

Voor details kijk bij Prijzen lessen & workshops.

Levelbeschrijving

Binnen de Collegiate Shag track worden er 2 levels aangeboden. Absolute beginners en Beginner-Intermediate. Wanneer het beginnernblok is gevolgd kan er doorgestroomd worden naar de Beginner-Intermediate. For Collegiate Shag we offer 2 levels, 1 Beginner and 1 follow-up. We all it level 1 and 2. If you are a Collegiate.

Beginner 

Dit level is voor de beginnend Shagger. Wanneer je nog geen Collegiate Shag hebt gedanst, of alleen enkele workshops of een tijd geleden een beginnerstrack hebt gevolgd is dit het registratielevel.  

Beginner-Intermediate

Dit level is geschikt als opvolger van het beginnerlevel. In dit level zal gewerkt worden met 2 cirkels, ingedeeld op ervaring. In dit level wordt er veel gedifferentieerd zodat ieder op zijn eigen niveau kan ontwikkelen.

Minimale technische kennis:

  • De basispas wordt beheerst
  • De pulse is constant
  • Verschillende voetenwerk variaties zijn bekend
    Deze hoeven nog niet altijd goed te gaan
  • Er is een basiskennis over het maken van connectie met de partner