Ons team

Eveline van Lievenoogen

Instructeur/ choreografe / penningmeester / secretaris

Eveline danst Lindy Hop sinds 2007. Op het moment dat zij ontdekte dat er zoiets bestond als Swing dans werd haar doel om die dans zo goed mogelijk te kunnen.

In de jaren daarna reisde ze de wereld over om workshops en feesten bij te wonen. Ze heeft haar eigen stijl ontwikkeld en is altijd bezig haar dansen en stijl te verbeteren. Eveline is gepassioneerd over Swing dansen en begint te stralen als ze danst of erover mag vertellen. Ze weet hoe ze anderen moet inspireren en geeft haar liefde voor de dans moeiteloos door. Door haar kledingstijl zal je je niet gauw vergissen. Zij is een echte Swing danser.

Eveline danst Lindy Hop, Authentic Solo Jazz, Charleston, Blues, Balboa, Aerials en Burlesque. Eveline en Danny zijn vaste dans- en levenspartners

 • 2019
  * Finalist – Strictly – Upside Down
 • 2018
  * Finalist – Jack ‘n Jill – Mikey & Natalia Comp by Amstelhop
  * 1st place – Jack & Jill – Ardent Swing
  * Semifinals – Solo competition – SwingAout
  * 3rd Place – Fast Feet Competition – SwingAout
 • 2017
  * 2nd Place – Jack & Jill – Ardent Swing

Danny Merkelbag

Instructeur / voorzitter

Danny is gestart met Lindy Hop in 2013. In eerste instantie dacht hij dat hij niet kon dansen maar al snel ontdekte hij dit verborgen talent in hemzelf. In enkele jaren transformeerde Danny naar een creatieve, energieke, gepassioneerde en technische danser.

Danny houdt van de dans en vooral van de feesten die daarbij horen. Hele weekenden dansen, kijken naar andere dansers en genieten van old-fashioned flask in de binnenzak van zijn old-fashioned pak zijn zijn favoriete bezigheid. Met zijn caps, dansboots en tiechains staat hij er altijd goed op.


Danny danst Lindy Hop, Blues, Authentic Solo Jazz, Aerials en Charleston. Danny en Eveline zijn vaste dans- en levenspartners.

 • 2019
  * Finalist – Strictly – Upside Down
 • 2018
  * Finalist – Jack ‘n Jill – Ardent Swing
  * Finalist – Advanced Jack ‘n Jill – SwingAout
  * 3rd Place – Fast Feet Competition – SwingAout
  * Semifinals – Solo competition – SwingAout
  * Finalist – Jack ‘n Jill – Bordeaux Swing Festival
 • 2017
  * 2nd place – Jack ‘n Jill – Ardent Swing
  * Finalist Jack ‘n Jill – Lindy Hoppers Delight
  * Finalist Jack ‘n Jill – Crazy Swing
 • 2016
  * Finalist – Jack ‘n Jill – Crazy Swing
  * Finalist – Jack ‘n Jill – SwingAout
  * Finalist – Jack ‘n Jill – Swingdom

KJ van Maren

Instructeur

Na jaren breakdance wilde KJ wel eens meer. Hij zette daarom zijn eerste (triple) step op de Lindy Hop dansvloer. Hij was direct verslaafd aan de eindeloze creatieve mogelijkheden in deze dans en de bijbehorende jazzy cultuur. Altijd op zoek om breakdance en Swing te combineren verzint hij de tofste combinaties en moves. KJ kijkt constant uit naar het volgende dansje.

In de afgelopen jaren heeft KJ zijn danstalent sterk ontwikkeld en is hij samen met Megan begonnen aan training voor leraar binnen JazzOut.

KJ danst Lindy Hop, Breakdance en Aerials. KJ en Megan zijn vaste dans- en levenspartners

Megan van Maren

Instructeur

Megan is verliefd op swing en dat straalt ze uit. Ze werd overvallen door enthousiasme toen ze de eerste keer Lindy Hoppers zag dansen. Op dat moment heeft ze zich, samen met KJ aangemeld voor de lessen. Haar enthousiasme is in korte tijd omgeslagen naar een echte passie. Met haar opvallend uiterlijk, haar vrouwelijke dansmoves en haar fancy voetenwerk is Megan een genot om te aanschouwen op de dansvloer.

Samen met KJ volgt Megan de training voor leraar binnen JazzOut.

Megan danst Lindy Hop, show dance en Aerials. Megan en KJ zijn vaste dans- en levenspartners

Laura Wagenaars

Crew / designer

Laura danst lindy hop sinds 2013 en is sinds haar eerste lessen een echte Lindy enthousiast. Hoofdzakelijk danst ze Lindy Hop, maar is zeker niet vies van het uitproberen van andere dansen en dansstijlen, zoals Authentic solo jazz, Balboa, Shag, Tango en Salsa. Als iemand Lindy Hop ter sprake brengt neemt Laura het gesprek over en houdt ze er niet meer over op.

“Lindy Hop is voor mij een avondje uit en sporten tegelijk. Opgetut als een dame uit de 20s of 30s, dansen en kletsen met kennissen en vrienden en zonder dat je het doorhebt doe je een flinke workout!” 

Naast al dat dansen heeft Laura een groot talent voor het ontwerpen van media, daarom is Laura grotendeels verantwoordelijk voor JazzOuts uitstraling in huisstijl en branding.

Laura danst Lindy Hop.

Robin Appeldoorn

Crew

Na 6 jaar Ballroom en Latin te hebben gedanst was Robin klaar voor een nieuwe uitdaging. Ze wilde wel blijven dansen, dus zocht ze in September 2018 iets swingenders op.

Door JazzOuts KJ en Megan werd ze uitgenodigd om deel te nemen aan een Lindy Hop proefles, Robin nam de uitnodiging aan en na haar eerste stapjes Lindy Hop te hebben gezet, was ze meteen verkocht! De vrijheid, muzikaliteit en swingende stijl van de dans staan haar enorm aan. De dans en lindy scene hebben bij haar voor creativiteit en zelfvertrouwen gezorgd en ze hoopt dat ze dit aan anderen mee kan geven.

Robin organiseert graag hetgeen waar Lindy Hop om draait, de socials, en zorgt dat iedereen een geweldige avond heeft op de dansvloer.

Robin danst Lindy Hop, ballroom en latin.