Leesvoer voor Lindy Hoppers

De geschiedenis van Lindy Hop, een fijn stukje leesvoer

http://www.lindycircle.com/history/lindy_hop/

De website van Lindy Circle heeft veel informatie over Lindy Hop en de geshiedenis ervan verzameld. De website biedt een uitgebreide geschiedenis van Lindy Hop, vanaf de oorsprong tot de moderne tijd. Het beschrijft hoe Lindy Hop is ontstaan in de Afro-Amerikaanse gemeenschap van Harlem in de jaren 1920 en 1930, en hoe het zich heeft ontwikkeld tot een populaire swingdans. De site verkent de invloed van beroemde dansers en dansgroepen, zoals Frankie Manning en de Whitey’s Lindy Hoppers, en beschrijft hoe Lindy Hop zijn weg vond naar de mainstream cultuur. Het biedt ook inzicht in de revitalisatie van Lindy Hop in de jaren 1980 en 1990 en de wereldwijde populariteit van de dans vandaag de dag. Kortom, de website biedt een diepgaand en informatief overzicht van de geschiedenis van Lindy Hop.

Geniet van je leestijd!