Beginnerslessen

Bereid je voor op een reis terug in de danswereld van de jaren ’20 tot ’50 bij JazzOut!
Ontdek de glamour van Flappergirls, de stoerheid van de Peaky Blinders en de elegantie van de Great Gatsby-stijl dansen.

Onze beginnerslessen zijn de perfecte start. Hier leer je niet alleen de basis van Lindy Hop en andere swingdansen, maar ook hoe je je eigen unieke dansstijl kunt ontwikkelen op de opzwepende jazzmuziek uit het swingtijdperk.

Dus, sta op, kom langs en laat ons je begeleiden op deze geweldige dansreis!

Alles wat je wil weten

Uitgebreide info vind je onderaan deze pagina

 • 60 Minuten lessen
 • zeer ervaren docenten
 • €11,- per les
 • Betaling en inschrijving per maand
  Of gebruik maken van jaarabonnement
 • Bij 4 lesdagen in één maand is het lesgeld €44,-, bij 5 lesdagen, €55 enz.
  Of 10% korting & vele extra’s bij jaarabonnement
 • Beginnersmodules in totaal 3 maanden
 • Inschrijving via de website
 • Inschrijving kan met of zonder partner
 • We rouleren in de lessen

Nijmegen

 • Iedere eerste donderdag van de maand start er een nieuwe cursus.
 • Proefles is op iedere eerste donderdag
 • Lessen zijn op donderdag
 • Beginnersles om 19u
 • Mogelijkheden tot ELEF les
 • Riverland Healthcentre, Biezen 1

Den Bosch

 • Iedere eerste woensdag van de maand start er een nieuwe cursus
 • Proefles is op iedere eerste woensdag
 • Lessen zijn op woensdag
 • Beginnersles om 19u
 • Mogelijkheden tot ELEF les
 • Pand 18 óf BBS Boschveld

Wat vinden onze dansers van ons?


“Dank voor de lessen die jullie geven maar bovenal ook dank voor de introductie en openheid waarmee jullie nog-niet-zo-lang-bezig-zijnde-mensen-met-swing introduceren in de lifestyle, de socials en de kroegentochten etc. 

We voelen ons na 7 lessen meer dan welkom en we kunnen oprecht zeggen dat dat niet altijd overal het geval is als je in een nieuwe wereld terecht komt.”

— Rico en Elsa


“Je voelt je welkom! Vóórdat je het weet hop je van het ene feest naar het andere. Er gaat een wereld voor je open. Pas dus op. Lindy hop is verslavend”

— Yarah


“JazzOut Nijmegen is een club met zeer gedreven en ervaren docenten, gezellige dansers van elk niveau en een toplocatie in het Danslokaal. Veel humor, gezelligheid en een hoog niveau van lesgeven voor Lindy Hop, met gave workshops!”

— Simone

Meer dan alleen danslessen

Uitgebreide info

Indeling beginnerslessen

Het liefst focussen we ons niet op stapjes en moves maar leren we je de vrijheid en creativiteit van Lindy Hop. Toch is het handig wanneer je een basisrepertoire aan moves en pasjes hebt. Om deze reden begint je Lindy Hop avontuur met de basics.
Beginners starten met de 6-count, 8-count en Lindy Charleston basics. Met welke module je start is niet belangrijk.
Zodra je medailles hebt behaald van deze 3 basic modules ben je klaar om zelf te gaan kiezen wat je leert.

Zelf kiezen wat je leert

Iedere beginnend Swingdanser volgt een aantal modules die de basis vormen van Lindy Hop. In de kalender zijn die modules te herkennen aan het woord ‘basics’.
Nadat je de basismodules gevolgd en voldoende afgerond hebt mag je zelf een keuze maken uit de onderwerpen die per maandmodule geboden worden. Zo heb jij zelf inspraak in jouw swingdans ontwikkeling en kun je kiezen wat je leuk of uitdagend vindt.

Medailles verdienen

Je verdient medailles door het meedoen aan een module. Met deze medailles kun je weer meedoen met andere modules. Wil je weten welke medailles je nodig hebt?
Kijk dan bij de module in de kalender.

Met of zonder partner inschrijven

Voor Lindy Hop lessen mag je je alleen of met partner inschrijven want we rouleren in de lessen. We houden in de reguliere lessen wel een leider-volger ratio aan om iedereen zoveel mogelijk te kunnen laten dansen.

Het verschil tussen leiders en volgers

In Lindy Hop is iedere partner 50% verantwoordelijk voor het creëren van de dans. De één leid, de ander volgt. Beide rollen zijn in principe even makkelijk of moeilijk. Het kan wel zijn dat één van de rollen je beter ligt.
Iedereen is vrij om de rol te kiezen die het best bij hem/haar/het past.

Leider

Als leider ben je simpel gezegd verantwoordelijk voor de richting van de volger en het creëren van spanning en energie op momenten dat je een richting aan wil geven. Jij bent degene, aan het begin van je Lindy Hop dans carrière, die bepaald welke move je gaat doen en hoeveel energie daarvoor gebruikt wordt. Jij moet bedenken welke move je wil doen, of dat dan lukt is één tweede, daar gaat het niet om. Later, wanneer je langer danst en de technieken beter onder de knie hebt vloeit dit meer samen met de muziek en je danspartner en hoef je niet meer of in ieder geval veel minder te denken.

Volger

Als volger ben je simpel gezegd verantwoordelijk voor het overnemen en opvolgen van de energie en richting die je van de leider krijgt. Je focus ligt het op maken van en het voelen van de connectie met je danspartner en open te staan voor elke mogelijkheid. Als beginner hoef je niet te denken welke move je gaat doen, maar moet je dit leren voelen, zonder zelf invulling te geven aan wat je denkt dat er gaat gebeuren. Een volger danst dus een fractie van een tel later dan de leider. Later wanneer je langer danst en de technieken beter onder de knie hebt ervaar je zelf ook tijd om toffe dingen in je dans te doen die niet geleid of gevolgd zijn.

Het verschil in rol zit hem in de verantwoordelijkheid die jij hebt voor een bepaald deel van de dans. Voor degenen die niet kunnen of willen kiezen bieden we naast de reguliere lessen in Nijmegen ook ELEF lessen aan.

ELEF

ELEF staat voor ‘Everybody Leads, Everybody Follows.’ Deze beginnersmodules duren net zo lang als de reguliere module. In deze module leer je bijna tegelijkertijd de volgers- en leidersrol. De ene les doe je mee als leider en de andere als volger. Door dit om en om te doen leer je beide rollen. Je hebt geen danservaring nodig voor de ELEF lessen. In deze lessen wordt geen ratio aangehouden maar wel gerouleerd.
ELEF lessen zijn er alleen voor beginners, daarna kies je zelf als welke rol je de komende maandmodules doet. Dit mag je uiteraard per maand wisselen.