ELEF lessen

Everybody leads, everybody follows

De voordelen van ELEF-lessen:

  • Je leert leiden en volgen in dezelfde module
  • Je hoeft geen rol te kiezen
  • Er is geen leiders-volger ratio
  • Geen partner nodig

Inhoud ELEF-lessen

De ELEF lessen hebben dezelfde inhoud als de reguliere beginnerslessen. Het enige verschil is dat je leert leiden en volgen in dezelfde module.
De ene week doe je mee als volger, de andere week als leider. Door de constante wisseling van rol leer je beide rollen.

Na het behalen van de beginnersmedailles, 6-count basics, 8-count basics, Charleston basics, kun je in de verdere modules instromen met de rol van je keuze, dit mag elke module een andere rol zijn.

Voordelen van ELEF

Het leren van zowel leiden als volgen in ELEF Lindy Hop lessen biedt een breed scala aan voordelen voor dansers.

  1. Dieper begrip van de dans: Door zowel de rol van leider als volger te leren, krijgen dansers een dieper begrip van de dans en de dynamiek tussen de danspartners. Dit helpt hen om meer inzicht te krijgen in hoe verschillende bewegingen worden geïnitieerd en gereageerd, waardoor hun algehele dansvaardigheden verbeteren.
  2. Flexibiliteit en aanpassingsvermogen: Het beheersen van zowel leiden als volgen maakt dansers flexibeler en past zich gemakkelijker aan aan verschillende danspartners en situaties op de dansvloer. Dit vergroot hun vermogen om zich aan te passen aan verschillende dansstijlen en niveaus van ervaring, waardoor ze zich comfortabeler voelen tijdens sociale dansen.
  3. Verbeterde communicatie: Door zowel leiden als volgen te leren, verbeteren dansers hun vermogen om effectief te communiceren met hun danspartners. Ze leren subtiele signalen te herkennen en te interpreteren, waardoor de dans soepeler en meer verbonden aanvoelt.
  4. Creativiteit en expressie: Het beheersen van beide rollen stelt dansers in staat om hun creativiteit en expressie te vergroten. Ze kunnen experimenteren met verschillende bewegingen en interpretaties, waardoor ze unieke en interessante danscombinaties kunnen creëren.

Al met al biedt het leren van zowel leiden als volgen in ELEF Lindy Hop lessen dansers een brede benadering van de dans, waardoor ze zichzelf kunnen ontwikkelen als veelzijdige en zelfverzekerde dansers.