FAQ

Algemeen

Ik wil meer weten over swing dans, de muziek en andere extra’s, waar kan ik dit vinden?

Kijk onder het kopje ‘Voor jou’ voor al deze info. Veel plezier met ontdekken!

(Proef)lessen

Ik wil graag kennis maken met één van jullie lessen in een proefles, waar en wanneer kan dat? 

Iedere eerste les van de maand kan je meedoen met een proefles Lindy Hop in Nijmegen of Den Bosch.
Voor deze proeflessen moet je je inschrijven, dat doe je via deze knop.

Voor de andere dansen die we aanbieden hebben we geen standaard proeflessen. Wil je toch kennismaken, contacteer ons, dan bespreken de mogelijkheden.

Je hebt geen partner nodig voor een proefles. Wil je een proefles op een event of feest wat je organiseert? Contacteer ons, dan bespreken we de mogelijkheden. 

Ben ik te oud om een Swingdans te leren?

Nee, nooit! 

Kan ik me alleen inschrijven voor een partnerdans?

Dat kan zeker, zolang we niet expliciet vragen om een partner zoals bijvoorbeeld bij de Aerials & Dips lessen. De partnerdansen worden natuurlijk met een partner gedanst, maar omdat we rouleren in de lessen heb je geen ‘eigen’ partner nodig. We houden met de inschrijvingen wel rekening met het leider/volger ratio. Wanneer we te veel registraties binnenkrijgen van één van de rollen kom je op de wachtlijst. Het is dan niet zeker of je mee kan doen aan de lessen.

In de solo lessen heb je natuurlijk geen partner nodig. 

Hoe werkt de wachtlijst?

In Bueno, ons registratieprogramma, kun je zien hoeveel deelnemers er zijn in een les. In de meeste partnerdans lessen werken we met max. +1 ratio. Dat wil zeggen dat er in iedere les 1 leider of 1 volger te veel mag zijn. Je kunt dus op voorhand zien of je op de wachtlijst komt.
Kom je op de wachtlijst hoef je nog niet te betalen. Zodra er dan een plekje vrij komt krijgen alle ‘wachtlijsters’ automatisch en gelijktijdig een berichtje. Degene die de plek als eerste claimt en betaald heeft de open plek. Je kunt voorkomen dat je op de wachtlijst komt door met een partner in te schrijven.

Ik heb een les gemist, kan ik die inhalen? 

Na de les kun je de recapvideo bekijken met de dingen die we hebben gedaan. Dit kun je altijd zelf oefenen. Soms is het mogelijk om de les in te halen in de andere stad. Dus bijvoorbeeld, je danst normaliter in Nijmegen, dan kun je hem inhalen in Den Bosch. Dit moet altijd overlegd worden met de leraren om zeker te weten of het mogelijk is.

Gebruik ook de oefenuren om te komen oefenen of je gemiste les te oefenen met iemand die er wel was. Wanneer je meerdere lessen hebt gemist kun je ook een privéles boeken met één van de leraren. Zij zorgen ervoor dat je weer bij bent én geven je extra tips hoe aan je dansvaardigheden te werken. 

Op welke datum en hoe laat is mijn les? 

Kijk hiervoor in het lesschema

Locatie

Waar geven jullie je lessen?

Kijk voor antwoord op deze vraag hier

Waar kan ik het best parkeren?

Kijk voor antwoord op deze vraag hier

Kosten

Wat zijn de kosten? 

Kijk hiervoor bij prijzen.

Heb ik recht op korting? 

Kijk voor kortingsacties hier

Ben je een JazzOut member (dans je in de huidige module bij ons, dan ben je JazzOut member) dan krijg je korting op workshops. De prijzen worden aangegeven bij het event op de website, in de agenda of op Facebook. 

Kan ik een betalingsregeling treffen? 

Dat kan bij bedragen boven de €50,-. Contacteer ons voordat je gaat registreren. We hanteren altijd dezelfde regeling, waarbij je het bedrag in 2 keer kan betalen. 

Kan ik de ‘Meedoen-regeling’ inzetten? 

Woon je in Nijmegen en heb je recht op de Meedoen-regeling? Dan kun je die inzetten om lessen bij ons af te nemen. Neem voordat je je inschrijft contact met ons op wanneer je dit wil.
Ga naar de site van gemeente Nijmegen om te kijken wat je moet doen om de regeling aan te vragen. Woon je in Den Bosch, dan hebben we daar (nog) geen mogelijkheid toe. 

Kleding

Wat voor kleding en schoenen moet ik aan? 

Draag kleding waar jij je fijn in voelt. Een vintage full-dressed look, of je lekkere trainingsbroek, het is allemaal goed. Je schoenen zouden binnenschoenen moeten zijn, schoenen die dus niet buiten gedragen worden. Dit is om de vloer te beschermen. Draag schoenen met blanke zolen of zolen die niet afgeven. Voor beginners adviseren we om platte schoenen te dragen of schoenen met een klein (max. 3 cm) hakje. Swing dansen zijn dansen die een flinke bounce hebben, dat is niet mogelijk op (hoge) hakken.

Voor dansers die al langer dansen hebben we tips voor officiële dansschoenen, zie Links. Voor de Burlesque workshops wordt specifiek gevraagd om hakken, daarover lees je meer in het event. Bij twijfel over de goede schoenen en kleding, contacteer ons. 

Wat heb ik nodig voor de lessen? 

Goede zin, binnenschoenen en een flesje water. Wanneer je veel zweet adviseren we ook een handdoekje en een schoon setje kleding. 

Events & workshops

Waar en wanneer zijn de workshops? 

Deze informatie staat op veel plekken. Kijk bij Events en onze Facebook pagina voor alles wat JazzOut organiseert. We updaten de informatie regelmatig, dus je bent altijd up-to-date.

Ik wil alles weten wat jullie doen, hoe houd ik dat bij?

Like onze Facebook pagina en kijk regelmatig op onze website. Alle informatie die je nodig hebt staat daar. Je kan je ook inschrijven op de nieuwsbrief. Dat gebeurd automatisch bij inschrijving voor een les/workshop, maar kan je ook aanvragen via ons contactformulier.

Meer informatie nodig?

Geen probleem! E-mail ons!