FAQ

COVID-19

De richtlijnen van Het Dansprotocol worden gevolgd

  • In danslessen hoeft er geen 1.5 afstand gehouden te worden.
    Deelname aan lessen, oefenavonden, workshops of proeflessen kan alleen na registratie.
  • Registratie zonder partner is mogelijk, tenzij er specifiek om koppelregistratie gevraagd wordt. 
  • Tijdens proeflessen en workshops wordt er niet gerouleerd.
  • Tijdens reguliere lessen wordt er in clustergroepjes gerouleerd.
  • Schoenen mogen gewisseld worden binnen de danslocatie.
  • Omkleden voor de les kan, maar wordt geadviseerd thuis te doen.
  • Bij klachten, blijf thuis. 
  • Gezond verstand is altijd de belangrijkste richtlijn.

(Proef)lessen

Ik wil graag kennis maken met één van jullie lessen in een proefles, waar en wanneer kan dat? 

JazzOut organiseert regelmatig proeflessen voor Lindy Hop, zowel in Nijmegen als Den Bosch. De data staan benoemd op deze pagina  Try-Out classes en als event op onze  FacebookPage. Er is geen inschrijving vooraf nodig voor  Lindy Hop proeflessen, dit kan bij binnenkomst. 

Bij Authentic solo Jazz lessen mag één reguliere les gebruikt worden als proefles. Dit moet altijd afgesproken worden met JazzOut, neem hiervoor contact met ons op.

Voor de andere dansen die we aanbieden hebben we geen standaard proeflessen. Wil je toch kennismaken, contacteer ons, dan bespreken de mogelijkheden.

Je hebt geen partner nodig voor een proefles Lindy Hop of Authentic solo jazz. Wil je een proefles op een event of feest wat je organiseert? Contacteer ons, dan bespreken we de mogelijkheden. 

Ben ik te oud om een Swingdans te leren?

Nee, nooit! 

Kan ik me alleen inschrijven voor een partnerdans?

Dat kan zeker, zolang we niet expliciet vragen om een partner zoals bijvoorbeeld bij de Aerials & Dips lessen. De partnerdansen worden natuurlijk met een partner gedanst, maar omdat we rouleren in de lessen heb je geen ‘eigen’ partner nodig. We houden met de inschrijvingen wel rekening met het leider/volger ratio. Wanneer we te veel registraties binnenkrijgen van één van de rollen kom je op de wachtlijst. Het is dan niet zeker of je mee kan doen aan de lessen.

In de solo lessen heb je natuurlijk geen partner nodig. 

Ik heb een les gemist, kan ik die inhalen? 

Na de les sturen we een recap filmpje met de dingen die we hebben gedaan. Dit kun je altijd zelf oefenen. Soms is het mogelijk om de les in te halen in de andere stad. Dus bijvoorbeeld, je danst altijd in Nijmegen, dan kun je hem inhalen in Den Bosch. Dit moet altijd overlegd worden met de leraren. Dit is niet altijd mogelijk.

Gebruik ook de oefenuren om te komen oefenen of je gemiste les te oefenen met iemand die er wel was. Wanneer je meerdere lessen hebt gemist kun je ook een privéles boeken met één van de leraren. Zij zorgen ervoor dat je weer bij bent én geven je extra tips hoe aan je dansvaardigheden te werken. 

Op welke data en hoe laat is mijn les? 

Kijk hier voor het lesschema.

Kosten

Wat zijn de kosten? 

Zie Prijzen voor de kosten

Heb ik recht op korting? 

Dat zou zomaar eens kunnen. Studenten krijgen korting, bij registratie geef je aan dat je een student bent en aan het begin van het blok laat je je studentenkaart zien. Verder krijg je korting wanneer je een combinatiepakket kiest. De mogelijke combo’s staan omschreven bij Prijzen.

Ben je een JazzOut member (dans je het huidige blok bij ons, dan ben je JazzOut member) dan krijg je korting op workshops. De prijzen worden aangegeven bij het event op de website, in de agenda of op Facebook. 

Kan ik een betalingsregeling treffen? 

Dat kan bij bedragen boven de €50,-. Contacteer ons nadat je een e-mail hebt gehad met de vraag tot betaling, of schrijf het in je inschrijving erbij. We hanteren altijd dezelfde regeling, waarbij je het bedrag in 2 keer kan betalen. 

Kan ik de ‘Meedoen-regeling’ inzetten? 

Woon je in Nijmegen en heb je recht op de Meedoen-regeling? Dan kun je die inzetten om lessen bij ons af te nemen. Ga naar de site van gemeente Nijmegen om te kijken wat je moet doen. Woon je in Den Bosch, dan hebben we daar (nog) geen mogelijkheid toe. 

Kleding

Wat voor kleding en schoenen moet ik aan? 

Draag vooral comfortabele kleding of kleding die jij leuk vindt. Je schoenen zouden binnenschoenen moeten zijn, schoenen die dus niet buiten gedragen worden. Dit is om de vloer te beschermen. Draag schoenen met blanke zolen of zolen die niet afgeven. Voor beginners adviseren we om platte schoenen te dragen of schoenen met een klein (max. 3 cm) hakje. Swing dansen zijn dansen die een flinke bounce nodig hebben, dat is niet mogelijk op (hoge) hakken.

Voor dansers die al langer dansen hebben we tips voor officiële dansschoenen, zie Links. Voor de Burlesque workshops wordt specifiek gevraagd om hakken, daarover lees je meer in het event. Bij twijfel over de goede schoenen en kleding, contacteer ons. 

Wat heb ik nodig voor de lessen? 

Binnenschoenen en een flesje water. Wanneer je veel zweet adviseren we ook een handdoekje en een schoon setje kleding. 

Events & workshops

Waar en wanneer zijn de workshops? 

Deze informatie staat op veel plekken. Kijk bij Events en onze Facebook pagina voor alles wat JazzOut organiseert. We updaten de informatie regelmatig, dus je bent altijd up-to-date.

Ik wil alles weten wat jullie doen, hoe houdt ik dat bij?

Like onze Facebook pagina en kijk regelmatig op onze website. Alle informatie die je nodig hebt staat daar. Je kan je ook inschrijven op de nieuwsbrief. Dat gebeurd automatisch bij inschrijving voor een les/workshop, maar kan je ook aanvragen via ons contactformulier.

Meer informatie nodig?

Geen probleem! E-mail ons!