Moduleaanbod 2024/2025

Alle modules van september 2024 tot en met juni 2025.

Dit dansseizoen bieden we een uitgebreid programma aan dat leuke modules biedt voor zowel beginnende als gevorderde swingdansers. Voor nieuwkomers hebben we diverse basismodules die je kennis laten maken met de fundamenten van swingdansen, de basismoves, technieken en basis voetenwerk.
Voor de meer ervaren dansers hebben we een breed scala aan modules ontwikkeld, variërend in technische verdieping, creatieve expressie, connectie met partner en muziek of fancy moves.
Bij JazzOut streven we ernaar om iedereen de kans te geven zich te ontwikkelen en plezier te hebben in het dansen, ongeacht hun niveau. Ontdek hieronder ons volledige aanbod en vind de modules die bij jou passen!

Meer weten over de beginnerslessen? Kijk hier!

Meteen inschrijven? Doe dat via deze link!

September

modules september 2024 charleston basics, 8ct move variaties

Charleston Basics: ELEF of regulier

In deze les behandelen we de Lindy Charleston, basispassen, moves en de eerste technieken. Deze module vormt samen met de module 6-count en 8-count  basics de basis voor iedere Lindy Hopper. Benodigde medailles: geen

8-Count Variaties:

In onze Lindy Hop lessen met 8-count variaties leer je toffe variaties op  moves in 8 tellen. Van bestaande en welbekende moves tot de nog-te-ontdekken moves. We hebben deze module weer een heleboel nieuwe moves voor je om te ontdekken en exploreren!
Tijdens de lessen besteden we veel aandacht aan de 8-count variaties, waarbij je leert hoe je soepel van de ene move naar de andere kunt overgaan.
Daarnaast leren we je ook hoe je de muziek van Lindy Hop kunt voelen en interpreteren, zodat je beter kunt dansen op de beat.
Benodigde medailles: 6-count basics, 8-count basics en Charleston Basics.

Oktober

6-ct Basics ELEF of regulier:

In deze les behandelen we de 6-count basics, basispassen, moves en de eerste technieken. Deze module vormt samen met de module 8-count en Charleston basics de basis voor iedere Lindy Hopper. Benodigde medailles: geen

Powermoves- en technieken:

In de module “Powermoves en -technieken binnen Lindy Hop” verdiepen we ons in de meer geavanceerde aspecten van de zogenoemde powermoves. Tijdens deze lessen leer je toffe  moves en technieken die je dansvaardigheden naar een hoger niveau tillen.
We besteden aandacht aan dynamische moves en spectaculaire figuren die kenmerkend zijn voor Lindy Hop. Daarnaast besteden we aandacht aan partnerconnectie, timing en muzikaliteit, zodat je niet alleen de move kan nabootsen, maar deze ook soepel kan leiden of volgen.
Benodigde medailles: 6-count basics, 8-count basics en Charleston Basics

Solo Jazz:

Tijdens onze solo Jazz lessen dompelen we je onder in de levendige wereld van solo dansen. In deze lessen leer je de authentieke Jazz moves die de basis vormen van vele swingende dansstijlen, waaronder natuurlijk ook Lindy Hop.

modules oktober 2024, 6ct basics, powermoves en technieken, solo jazz

November

modules december 8count basics, 10count move variaties

8-count Basics – ELEF of Regulier:

In deze les behandelen we de 8-count, basispassen, moves en de eerste technieken. Deze module vormt samen met de module 6-count en Charleston basics de basis voor iedere Lindy Hopper. Benodigde medailles: geen

10-count move variaties:
In de module “10-count move variaties in Lindy Hop” duiken we dieper in de fascinerende wereld van complexere danspatronen en variaties die bestaan uit 10 counts.
Tijdens deze lessen leer je verschillende 10-count moves en combinaties, waardoor je dansrepertoire wordt uitgebreid en je meer creativiteit kunt toevoegen aan je dans.
We besteden ook aandacht aan partnerconnectie, muzikaliteit en expressie, zodat je niet alleen de moves kunt uitvoeren, maar ook echt kunt genieten van het dansen.
Benodigde medailles: 6-count basics, 8-count basics en Charleston basics

December

Charleston Basics: ELEF of regulier
In deze les behandelen we de Lindy Charleston, basispassen, moves en de eerste technieken. Deze module vormt samen met de module 6-count en 8-count  basics de basis voor iedere Lindy Hopper. Benodigde medailles: geen

Hijacks & Steals:
In de module “Hijacks & Steals in Lindy Hop” duiken we in de kunst van het “hijacken” en “stelen” op een relaxte en vloeiende manier.
Tijdens deze lessen leer je hoe je op een speelse en respectvolle manier een dansmove kunt overnemen van je partner, of zelfs een nieuwe danspartner “stelen” tijdens een sociale dans.
We verkennen verschillende technieken en strategieën om dit op een leuke en creatieve manier toe te passen in je dans.
Benodigde medailles: 6-count basics, 8-count basics en Charleston basics

Solo Jazz:
Tijdens onze solo Jazz lessen dompelen we je onder in de levendige wereld van solo dansen. In deze lessen leer je de authentieke Jazz moves die de basis vormen van vele swingende dansstijlen, waaronder natuurlijk ook Lindy Hop.

modules december, charleston basics, hijacks and steals, solo jazz

2025

Januari

modules januari 2025 6ct basics, 6ct move variaties,

6-ct Basics ELEF of regulier:

In deze les behandelen we de 6-count basics, basispassen, moves en de eerste technieken. Deze module vormt samen met de module 8-count en Charleston basics de basis voor iedere Lindy Hopper. Benodigde medailles: geen

6-count move variaties: 

In de module “6-count move variaties in Lindy Hop” duiken we in de wereld van de 6-count moves en variaties binnen de Lindy Hop. Deze module hebben we weer een heleboel leuke, nieuwe variaties voor je in petto!
Tijdens deze lessen leer je een scala aan creatieve variaties op de traditionele 6-count moves. Je zult nieuwe figuren en combinaties ontdekken die je dansrepertoire verrijken en je de mogelijkheid geven om meer variatie en expressie toe te voegen aan je dans.
Benodigde medailles: 6-count basics, 8-count basics en Charleston Basics

Februari

8-count Basics – ELEF of Regulier:

In deze les behandelen we de 8-count, basispassen, moves en de eerste technieken. Deze module vormt samen met de module 6-count en Charleston basics de basis voor iedere Lindy Hopper. Benodigde medailles: geen

Variaties op Charleston:

In de module “Variaties op Charleston” duiken we in de levendige wereld van de Charleston dansstijl en verkennen we een scala aan creatieve variaties.
Tijdens deze lessen leer je verschillende variaties en combinaties op de traditionele Charleston moves. Je ontdekt nieuwe figuren en stylingsopties die je dansrepertoire verrijken en je de mogelijkheid geven om meer variatie en expressie toe te voegen aan je dans.
Benodigde medailles: 6-count basics, 8-count basics en Charleston Basics

Solo Jazz:
Tijdens onze solo Jazz lessen dompelen we je onder in de levendige wereld van solo dansen. In deze lessen leer je de authentieke Jazz moves die de basis vormen van vele swingende dansstijlen, waaronder natuurlijk ook Lindy Hop.

modules februari 8count basics, variaties op charleston, solo jazz

Maart

modules maart, charleston basics, routines

Charleston Basics: ELEF of regulier
In deze les behandelen we de Lindy Charleston, basispassen, moves en de eerste technieken. Deze module vormt samen met de module 6-count en 8-count  basics de basis voor iedere Lindy Hopper. Benodigde medailles: geen

Routines:

In de module “Routines” gaan we samen een complete Lindy Hop routine opbouwen en inoefenen op een welbekend Lindy Hop nummer.
We gebruiken alle geleerde moves en technieken en  leren we je ook hoe je deze combineert tot een vloeiende en dynamische dansroutine. Samen met je medestudenten werk je aan het perfectioneren van de routine, waarbij aandacht wordt besteed aan timing, partnerconnectie en expressie.
Het doel van deze module is niet alleen om je dansvaardigheden te verbeteren, maar ook om je te laten ervaren hoe het is om als groep samen te werken aan een gezamenlijk doel.
Benodigde medailles: 6-count basics, 8-count basics en Charleston Basics

April

6-ct Basics ELEF of regulier:

In deze les behandelen we de 6-count basics, basispassen, moves en de eerste technieken. Deze module vormt samen met de module 8-count en Charleston basics de basis voor iedere Lindy Hopper. Benodigde medailles: geen

Dansen met de muziek:

In de module “Dansen met de muziek” gaan we dieper in op de relatie tussen swingdans en swingmuziek.
Tijdens deze lessen leer je niet alleen nieuwe moves en technieken, maar besteden we ook veel aandacht aan de muzikaliteit van Lindy Hop. Je leert hoe je de muziek kunt interpreteren en hoe je je dans kunt aanpassen aan verschillende ritmes, accenten en muzikale structuren.
Je leert hoe je meer diepgang en expressie aan je dans kunt toevoegen door beter te leren luisteren naar de muziek.
Benodigde medailles: 6-count basics, 8-count basics en Charleston Basics

Solo Jazz:
Tijdens onze solo Jazz lessen dompelen we je onder in de levendige wereld van solo dansen. In deze lessen leer je de authentieke Jazz moves die de basis vormen van vele swingende dansstijlen, waaronder natuurlijk ook Lindy Hop.

modules april, 6ct basics, dansen met de muziek, solo jazz

Mei

modules mei, 8ct basics, mix it up

8-count Basics – ELEF of Regulier:

In deze les behandelen we de 8-count, basispassen, moves en de eerste technieken. Deze module vormt samen met de module 6-count en Charleston basics de basis voor iedere Lindy Hopper. Benodigde medailles: geen

Mix it up:

In de module “Mix it up” gaan we een stap verder en combineren we de verschillende basispassen en moves van Lindy Hop.
Tijdens deze lessen leer je hoe je naadloos kunt overschakelen tussen de 6-count basispassen en moves, de 8-count basispassen en moves, en de Charleston basispassen en moves. Je leert hoe je deze verschillende elementen kunt mixen en matchen om je dans nog gevarieerder en creatiever te maken.
Benodigde medailles: 6-count basics, 8-count basics en Charleston Basics

Juni

Charleston Basics: ELEF of regulier
In deze les behandelen we de Lindy Charleston, basispassen, moves en de eerste technieken. Deze module vormt samen met de module 6-count en 8-count  basics de basis voor iedere Lindy Hopper. Benodigde medailles: geen

SwingOuts:

In de module “SwingOuts” gaan we dieper in op de meest iconische move van Lindy Hop.
Tijdens deze lessen leer je de SwingOut, een van de meest kenmerkende en essentiële moves van Lindy Hop, tot in de puntjes beheersen. We besteden aandacht aan zowel de 6-count als de 8-count versies van de SwingOut, en leren je hoe je deze soepel kunt integreren in je dans.
We oefenen veel basis en variaties zodat je de techniek van de SwingOut onder de knie krijgt en deze met vertrouwen en stijl kunt uitvoeren op de dansvloer.
Benodigde medailles: 6-count basics, 8-count basics en Charleston Basics

Solo Jazz:
Tijdens onze solo Jazz lessen dompelen we je onder in de levendige wereld van solo dansen. In deze lessen leer je de authentieke Jazz moves die de basis vormen van vele swingende dansstijlen, waaronder natuurlijk ook Lindy Hop.

modules juni, charleston basics, swingouts en solo jazz