Jazz(Night)Out Nijmegen – 25 Mei

Met live muziek van Spirit of St. Louis & workshop Shim Sham

Stap uit de dagelijkse sleur en dompel jezelf onder in een betoverende avond vol jazz en dans op de Jazz(Night)Out van 25 Mei. Laat je inspireren door de tijdloze charme van de jaren ’20 en ’30 tijdens dit maandelijkse evenement dat je meeneemt op een reis terug in de tijd naar het swingende jazztijdperk.

Workshop

We starten met een toffe workshop ShimSham, dé solo routine die iedere swingdanser wil kennen!

Spirit of St. Louis

Na de workshop zorgt de fantastische, vijfkoppige band Spirit of St. Louis ervoor dat je niet stil kúnt zitten! Kijk hier voor het bewijs daarvan!

In het roerige jaar 1927 stak Charles Lindberg in zijn vliegtuig The Spirit of Saint Louis de oceaan over. Lucky Lindy hops Atlantic, kopten de kranten, en Amerika en Europa lagen plots naast elkaar.
Authentieke swingende jazz veroverde het oude continent en zorgde voor dansplezier bij de jeugd en onrust bij ouders en notabelen.

Vanaf de oprichting in 2015 speelt Spirit of St. Louis authentieke Amerikaanse swing, blues en gospel in een brassband bezetting, met een centrale rol voor de charismatische crooner. De kans is groot dat u de band in de open lucht treft: stroomloos, omringt door swing- en bluesdansers die laten zien dat de geest van die tijd nog steeds levendig brandt.

Ook speelde de band op verschillende festivals, oa. de Zwarte Cross in Lichtenvoorde, het Red Light Jazz festival in Amsterdam en Down the Rabbit hole in Beuningen mét onder andere de dansers van JazzOut aanwezig!
Op 1 maart 2019 debuteerde de band op Excelsior Recordings met een aanstekelijk cover van Lucky Millinder: Clap Your Hands. Opgenomen en geproduceerd door Paul Willemsen (Ruben Hein, The Gospel Sessions, Bruut!, Beans & Fatback).

Bezetting:
Kees Konings: schuiftrombone
René van Horik: bastuba
Jan van Stek: wasbord
Pieter Swinkels: zang en saxofoon
Paul Van Meelis: gitaar en zang

We nodigen jou en je vrienden uit

Mis deze unieke gelegenheid niet om deel uit te maken van een avond vol muziek, dans en historische flair. En als lid van JazzOut geniet je zelfs van een gratis workshop! Dus verzamel je vrienden, trek je beste dansschoenen aan en maak je klaar om te dansen op Jazz(Night)Out. We zien je daar!

In het kort

Locatie: Riverland Healthcentre, De Biezen 1, Nijmegen
Wanneer: 25 Mei
Tijden:
20:00 Start workshop Shim Sham
20:45 Start dansavond met live muziek
Kosten:
Workshop: gratis voor leden, €7,50 voor niet-leden
Dansavond: €11,-

Koop je tickets nu! Vanaf nu kun je je workshop & dansavond ticket in één keer te bestellen en hoef je je dus niet 2 keer aan te melden.