Vierdaagsefeesten 2024 – 13 t/m 19 Juli

Dansend de Vierdaagsefeesten door! Dat willen we allemaal wel!

Al jaren dansen we op de Nijmeegse Vierdaagsefeesten, dit jaar is dat natuurlijk niet anders. Op dit moment werken we keihard aan een toffe planning. We leggen contacten met organisatoren en bands, we zijn onze show aan het ontwikkelen en hebben ontzettend leuke dingen voor jullie in petto.

Blok je agenda alvast, dan houden wij jou up-to-date!

Voor meer informatie, check de website van de Vierdaagsefeesten.

Vierdaagsefeesten logo.

Kijk voor een terugblik op de Vierdaagsefeesten van vorig jaar hier

Over het ontstaan van de Vierdaagsefeesten

De Vierdaagsefeesten tijdens de Nijmeegse Vierdaagse zijn begonnen als een manier om de deelnemers aan de mars te verwelkomen. Tegelijkertijd wilden ze de stad te laten bruisen van activiteit. Het begon allemaal in de jaren ’70. Enkele lokale horeca ondernemers en culturele organisaties besloten om tijdens de Vierdaagseweek evenementen te organiseren en de sfeer in de stad te verlevendigen.

Wat ooit begon als een bescheiden initiatief is uitgegroeid tot een van de grootste evenementen van Nederland. Elk jaar trekken de Vierdaagsefeesten honderdduizenden bezoekers naar Nijmegen. Zij komen genieten van de diverse optredens, activiteiten en feesten die door de hele stad worden gehouden.

Nijmegen veranderd dan in een bruisende feeststad, met podia op verschillende locaties in het centrum. Variërend van live muziek tot straattheater, van DJ-sets tot culinaire festijnen. Het is een week waarin de stad tot leven komt. Waarin mensen van alle leeftijden en achtergronden samenkomen en genieten van de gezelligheid en de festiviteiten.

De Vierdaagsefeesten zijn inmiddels een traditie geworden die nauw verbonden is met de Nijmeegse Vierdaagse.