Quote van de dag (Maart)

Lindy Hop; waar het verleden het heden ontmoet

Deze quote vat de essentie van Lindy Hop prachtig samen. Lindy Hop is een dansstijl die zijn oorsprong vindt in de jaren 1920 en 1930. Het ontstond met name in de swingmuziekscene van Harlem, New York. Het was een dans die werd geboren uit de culturele smeltkroes van die tijd. Elementen van Afrikaanse ritmes, Europese partnerdansen en Amerikaanse jazzmuziek smolten samen.

“Waar het verleden het heden ontmoet op de dansvloer” verwijst naar de historische wortels van Lindy Hop. Deze komen nu nog samen in het hedendaagse danslandschap. Ondanks dat Lindy Hop zijn hoogtijdagen beleefde in een andere tijd, heeft het zijn relevantie behouden. Het wordt nog steeds wereldwijd beoefend en gewaardeerd.

“Waar een tijdloze connectie ontstaat” benadrukt de unieke verbinding die dansers ervaren tijdens het beoefenen van Lindy Hop. Het gaat niet alleen om het uitvoeren van bewegingen, maar ook om de interactie en de emotionele verbinding tussen danspartners. Deze connectie overstijgt tijd en ruimte en wordt gevoeld door iedereen die zich aan Lindy Hop waagt.