Wat je moet weten voor je eerste internationale swingdansevent

Een internationaal swingdansevent is een geweldige kans om je dansskills te laten zien, nieuwe mensen te ontmoeten en te genieten van de fantastische energie van de swingdansgemeenschap. Maar voordat je je dansschoenen aantrekt en op het vliegtuig stapt, zijn er een paar dingen die handig zijn om te weten om je ervaring onvergetelijk te maken.

Doe je research

Elk swingdansevent is anders. Neem de tijd om de website van het evenement te bekijken en uit te zoeken welke workshops, dansfeesten en speciale activiteiten worden aangeboden. Check de line-up van de docenten en de bands die komen spelen. Dit geeft je een idee van wat je kunt verwachten en helpt je om je voor te bereiden op wat er komen gaat. Op www.swingplanit.com vindt je alle internationale events die voor en door swingdansers georganiseerd worden.

Zorg voor de juiste uitrusting

Comfortabele dansschoenen zijn een must! Zorg ervoor dat je schoenen hebt die goed passen en geschikt zijn voor de dansvloer. Denk ook aan kleding waarin je gemakkelijk kunt bewegen en die geschikt is voor verschillende temperaturen. Swingdansers hebben vaak een unieke stijl, dus voel je vrij om iets leuks en vintage te dragen dat bij de sfeer past. Onder dit tabblad vind je meerdere links van winkels waar wij enthousiast over zijn.

Hydrateer en eet goed

Het lijkt misschien vanzelfsprekend, maar het is essentieel om goed gehydrateerd te blijven en gezonde maaltijden te eten. Neem een herbruikbare waterfles mee en vul deze regelmatig. Zorg ook voor wat gezonde snacks in je tas voor het geval je tussen de workshops door een energieboost nodig hebt.

Wees sociaal

Een van de beste dingen aan swingdansevents is de kans om nieuwe mensen te ontmoeten. Wees niet bang om op anderen af te stappen en een praatje te maken. Of je aan het wachten bent tot de workshop begint, aan een tafel zit tijdens het diner, of op de dansvloer staat – wees open en vriendelijk. De swingdansgemeenschap staat bekend om haar gastvrijheid, dus je zult je snel thuis voelen.

Volg de etiquette

Elke dansgemeenschap heeft zijn eigen etiquette, en de swingdansscene is daarop geen uitzondering. Wees respectvol naar je danspartners, luister naar de instructies van de docenten en wees attent op de dansvloer. Dit zorgt ervoor dat iedereen een leuke en veilige tijd heeft.

Geniet van de muziek

Swingdans en muziek zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Neem de tijd om echt te luisteren naar de muziek en je erin te laten meeslepen. Of je nu danst op live bands of dj-sets, laat de muziek je inspireren en leiden op de dansvloer.

Leer van de besten

Een internationaal evenement brengt vaak topdansers en instructeurs van over de hele wereld samen. Grijp deze kans aan om van hen te leren. Stel vragen, neem deel aan workshops en observeer hun dansstijl. Je zult versteld staan hoeveel je kunt leren door gewoon te kijken en te luisteren.

Documenteer je ervaring

Maak foto’s en video’s van je tijd op het evenement. Dit zijn niet alleen geweldige herinneringen, maar je kunt ook terugkijken op je dans en je vooruitgang zien. Bovendien is het leuk om deze momenten te delen met vrienden en familie, en misschien zelfs nieuwe vrienden te maken via social media.

Heb plezier!

Last but not least, vergeet niet om plezier te hebben! Swingdans is bedoeld om van te genieten, dus laat je zorgen achter je, dompel jezelf onder in de muziek en dans erop los. Lach, maak fouten, leer en vooral: geniet van elke minuut van je eerste internationale swingdansevent.

Met deze tips ben je helemaal klaar om een onvergetelijke ervaring te beleven. Dus boek dat ticket, pak je koffers en swing erop los!