Wat is Lindy Hop?

Lindy Hop is dé dans die je rechtstreeks terugvoert naar de bruisende jaren ’20 en ’30 van Harlem, New York. Ontstaan in de tijd van swingende jazzbands en volle dansvloeren, werd Lindy Hop al snel hét symbool van vreugde, vrijheid en expressie.

De naam ‘Lindy Hop’ komt van de beroemde piloot Charles Lindbergh, die in 1927 als eerste solo over de Atlantische Oceaan vloog. Net zoals zijn sprong de geschiedenis inging, nam Lindy Hop een sprong in de danswereld – en bleef! Het combineert invloeden van jazz, tap en Charleston, en onderscheidt zich door zijn vrolijke, losse stijl en energievolle moves en breaks.

Waarom is Lindy Hop vandaag de dag nog steeds zo populair? Omdat het niet alleen een dans is, maar een community, een manier om je uit te drukken en connectie te maken met anderen. Of je nu een beginner bent of een doorgewinterde danser, Lindy Hop laat je altijd lachen en genieten. Het is een feest op de dansvloer!

Benieuwd om deze dans zelf te ervaren? Kom naar onze lessen en stap in de wereld van swingende jazz en vrolijke dansmoves!