Lindy Hop

Bij ons kun je leren Lindy Hoppen! Iedere maand starten we met een nieuw blok voor beginners en hebben we modules voor de meer gevorderde dansers.

Wil je eerst een keer proefdraaien? Dat kan! Iedere eerste les van de maand kan je meedoen aan een proefles. Geen partner nodig!

Lindy Hop is voor iedereen, ongeacht leeftijd, gender of (geen) danservaring etc. Iedere maand starten er nieuwe modules.


Zowel voor de wekelijkse lessen als de proefles moet je je inschrijven.

Partners

Je hebt geen partner nodig om je in te schrijven voor Lindy Hop lessen. Je komt automatisch op de wachtlijst wanneer je je single inschrijft.
Rollen zijn genderneutraal, dus wellicht heb je een vriend of vriendin die met jou wil dansen!
Kun je echt geen partner vinden en wil je in Nijmegen dansen, adviseren we je om je in te schrijven voor de Charleston solo lessen.

Rouleren

In alle modules wordt er gerouleerd in de lessen. Lindy Hop is een sociale dans, dit is goed te zien op socials, iedereen danst met iedereen. In de les wordt dit sociale aspect nagebootst, zodat iedereen gewend is om met anderen te dansen. Naast dat rouleren leuk is en goed voor sociale omgang, is het ook zeer belangrijk voor de dansontwikkeling. Doordat iedereen zijn eigen stijl en inbreng heeft in de dans, is het dansen met verschillende partners een verrijking voor de eigen dans. Men raakt gewend aan verschillende leider- en volgereigenschappen, het leren van de dans gaat hierdoor het snelst.